Kansanedustajien näkemyksiä Suomen digikompassityöhön

Lausunto 7.1.2022

Oheiseen lausuntoon on koostettu eri eduskuntapuolueiden kansanedustajien allekirjoittamat näkemykset Suomen digikompassityön tueksi.

Näkemykset on koostettu digikompassin neljän ‘ilmansuunnan’ mukaisesti (osaaminen, digitaalinen infrastruktuuri, yritysten digitalisaatio ja julkisen hallinnon digitalisaatio). Lisäksi kansanedustajat korostavat pitkäjänteisyyttä ja jatkuvuutta tieto- ja teknologiapolitiikan politiikkalohkon kehittämiseen. Digikompassin tavoitteille yli hallituskautisen poliittisen jatkuvuuden mahdollistaa avoin sidosryhmätyöskentely, johon otetaan mukaan myös poliittiset toimijat kaikista puolueista.

Allekirjoittaneiden kansanedustajien apuna lausunnon koostamisessa on toiminut eduskuntapuolueiden tietopolitiikan toimijoiden yhteistyöryhmä Tietopolitiikka.fi, jonka tavoitteena on luoda valmisteltuja näkemyksiä ajankohtaisiin kysymyksiin ja lisää tietopolitiikan näkyvyyttä, ymmärrystä, osaamista ja painoarvoa puolueissa, sekä yhteisesti suomalaisessa poliittisen keskustelun kentässä.

Lausunnon allekirjoittajat ovat:
Merja Kyllönen (VAS)
Tom Packalén (PS)
Sinuhe Wallinheimo (KOK)
Atte Harjanne (VIHR)
Harry Harkimo (NYT)
Anders Adlercreutz (RKP)
Katri Kulmuni (KESK)
Matias Mäkynen (SDP)