Vaikuta

50 aihiota tieto- ja teknologiapolitiikan yhteisiksi tavoitteiksi: https://bit.ly/tietopolitiikka-linjaukset // lataa PDF

‘Lobatkaa meitä’ – tietopolitiikan yhteistyöryhmään saa ja kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä. Ryhmän missiona on toimia tulkkina ja yhdistää laajasti puolueiden ja sidosryhmien tietopolitiikkaan liittyviä näkemyksiä.

Juuri nyt koostamme Tietopolitiikka.fi -ryhmän yhteisiä tieto- ja teknologiapolitiikan hallitusohjelmatavoitteita ohjelmapaperin muotoon. Ohjelmapaperia varten teimme keväällä 2022 avoimen kyselyn digitalisaatioon liittyvistä hallitusohjelmatavoitteista (110 ehdotusta, yli 50 vastaajatahoa), kävimme läpi puolueiden olemassa olevat digiohjelmat, sekä kymmeniä muita keskeisiä dokumentteja (700 tekstipoimintaa) ja järjestimme lukuisia työpajoja ja suoria sidosryhmätapaamisia.

Tämänhetkinen luonnos sisältää noin 50 alustavaa aihiota hallitusohjelmalinjauksiksi, sekä johdantotekstit kymmenellä eri aihealueella:

Pyydämme, että käytät hetken aikaa ja silmäilet läpi aihioita, jotka otsikkotasolla tuntuvat kiinnostavimmilta. Palautetta voit antaa alla olevalla lyhyellä lomakkeella:

  • Mitkä aihioista on mielestäsi tärkeimpiä? (valitse top-5)
  • Mitä voisi poistaa? (ehdota 5 poistettavaksi)
  • Puuttuuko jotain?
  • Vapaat kommentit ja parannusehdotukset muutamaan mielestäsi tärkeään aihioon

Ehdotuksia voi jättää lomakkeella organisaation tai ryhmän nimissä, yksityishenkilönä tai nimettömänä. Dokumenttia voi kommentoida myös suoraan Google Docsissa, jolloin kommentit näkyvät myös muille dokumentin lukijoille.

Siirry hallitusohjelmatavoitteiden kommentointilomakkeelle.